Kanarian reissulla osa 1 Fiesta del Almendro en Flor

Tätä juhlaa vietetään Tejedassa Gran Canarialla, nimensä mukaisesti, mantelipuiden kukkiessa helmikuun alkupuolella.

Juhla pitää sisällään paljon musiikkia, paljon ruokaa, käsityöläiset tuotteineen, iloista puheensorinaa ja mukavaa tunnelmaa upeissa maisemissa.

 

 

Tänä vuonna oli mahdollisuus täältä Las Palmasista, missä majapaikkamme on, ostaa ennakkoon edulliset menopaluuliput. Lippu maksoi 4 euroa, eli vain 2 euroa suuntaansa.

Matka bussilla on kokemus jo itsessään, kapeita teitä pitkin ylös vuoristoon. Mutkissa torvet soi, jotta vastaantulija tietää varoa isompaa autoa. Maisemat ovat mahtavat.

 

 

Tämä on kylä, jossa kannattaa poiketa ihan milloin vain.


Reissuterveisin Anne

Kevättä ilmassa

Tänään oli pakko karata työhuoneelta kaiken kiireenkin keskellä päiväkävelylle. Ja kyllä kannatti, sillä ihanan lämmin ja aurinkoinen sää antoi valtavasti uutta virtaa ja hyvän mielen. 

   

     
    
 Omalla pihalla lumikellotkin jo nostavat päätään ja muistuttavat kevään tulosta. 🙂  Päivä sai vielä kauniin päätöksen auringon laskiessa. 
Ihana päivä <3

 

Nizza

Kaiken kiireen keskellä oli ihana lentää muutamaksi päiväksi Nizzaan. Ennestään tutun kaupungin pyörteisiin oli helppo sukeltaa ja niinpä kolmen päivän aikana aivot saivatkin täydellisen irtautumisen töistä, mikä parhaimmillaan onkin vapaapäivien tarkoitus. Käveltyä tuli aamusta iltaan ja samalla tuli nähtyä paljon ja koettua monia ihania hetkiä ja tunnelmia, joista ammentaa energiaa loppuvuoteen.

Helsinki-Vantaa auringonnousun aikaan.  ’Kotikatu’ nizzassa.
 Ihana suihkujen valloittama Promenade de Paillon.  Ja aukea yöllä…    Valopalloja…Meri <3 Knok, knok… Näistä minä niin tykkään 🙂  Markkinoilla.Kaupunki täynnä kauniita taloja.Lohikäärme  taivaalla.      Veneitä.   Rantoja.    Ja kukkia… Tietenkin <3 Ihana kaupunki, ihania ihmisiä ja ihania kohtaamisia, mihin ikinä menitkin <3

 

Ihana, rakas Lontoo

Tämä työntäyteinen kesä on kulunut pitkälti työhuoneella ahkeroidessa, mutta onhan väliin mahtunut muutama kiva kesäinen myyntitapahtuma ja onhan sitä välillä vähän hengähdettykin. 🙂

 Jo ennen juhannusta tuli vietettyä 5 tehokasta, pitkää, tapahtumarikasta, nautinnolista, puheensorinaista ja yksinkertaisesti vaan ihanaa päivää Lontoossa. Päivät pitivät sisällään valtavasti kävelyä, hyvää ruokaa, niin ravintoloissa kuin ruokatorilla nautittuna sekä shoppailua kaupoissa ja markkinoilla ja tulihan sitä myös Tate Modernissa käytyä, niin ja kanaaliristeilyllä… Ja paljon muuta <3

   

  

  

  

  

  

  

  

                   

Sunnuntainen retki

Mahdollisia mielenkiintoisia tutustumiskohteita ja bussien aikatauluja tutkaillessa huomasimme, että hyvällä suunnittelulla saisimme kaksi mieluisaa paikkaa käytyä yhdessä päivässä. Päiväksi valitsimme sunnuntain, jolloin molemmissa paikoissa vietetään markkinapäivää. Suunnitelma oli siis Las Palmas – Vega de San Mateo – Teror – Las Palmas.
Aamulla kahdeksan maissa kadut olivat vielä lähes tyhjät, kun suuntasimme San Telmon asemalle.

(null)
Noin kolmen vartin mittaisen, lähes kokoajan ylös päin nousevan, bussimatkan jälkeen saavuimme vielä melko rauhalliseen San Mateoon. Kauppahallissakin oltiin vasta availemassa paikkoja.

(null)
Korkealla vuoristossa oli hurrrrjan kylmä ja lämmintä olisi saanut olla enemmän päällä. Tämäkin kaveri oli hakeutunut aurinkoon lämmittelemään, vaikka turkilla paksuutta näytti olevankin ihan kiitettävästi. 🙂

(null)
Hienot oli maisemat ja paljon kauniita taloja ihasteltavaksi.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Siinä vaiheessa, kun turistibussit saapuivat ja kadut alkoivat täyttyä ihmisistä, me ja kaksi muuta matkustajaa hyppäsimme (mini)bussiin ja aloitimme matkan serpentiinitietä pitkin kohti Teroria. Tässä välissä oli niiiin uskomattoman hienot maisemat, että ihan sanattomaksi veti. Ja bussikuski muisti tervehtiä jokaista matkanvarrella olevaa paikallista iloisella töötillä ja kädenheilautuksella <3 (null)
Tässä osa Teroria kuvin.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Lopulta hyppäsimme onnellisena ja hieman väsyneenäkin Las Palmasin bussiin ja jatkoimme huikeiden maisemien ihastelua 🙂

(null)

(null)

(null)

Päivä Vecindariossa

Tutustumisvuorossa oli Santa Lucía de Tirajanan kuntaan kuuluva Vecindario. Paljon ei paikasta etukäteen tiedetty, mutta olimme aiemmin ajaneet bussilla kaupungin läpi ja vaikutti mukavalle, joten sinnehän sitten suunnattiin.
Täältä löytyi piiiiiitkä ostoskatu, jonka varrella paljon erilaisia liikkeitä ja kahviloita. (Ketjuliikkeet löytyivät pääosin ostoskeskus Atlanticosta.)

(null)
Kauppojen välistä löytyi myös tällaisia yllätyksiä 🙂

(null)
Kaupungissa oli paljon graffitiseiniä, joissa toinen toistaan hienompia graffiteja.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Pyörivät tuulimyllyt.

(null)
Päivän päätteeksi en voinut vastustaa kasvislasagnen kutsua ravintola Portofinossa. Onneksi vastasin, hyvää oli ja miellyttävä palvelu kruunasi päivän.

(null)
Jälleen yksi kiva päivä koettuna. 🙂